torsdag, maj 18, 2023

Tänkt och shoppat

Innan jag åkte funderade jag mycket på det där med att äta ute på restaurang för sig själv. Att det skulle kännas konstigt att sitta ensam och äta. Det gör det inte. Det är annorlunda. Ibland har jag bok med mig som jag läser när jag väntar, annars sitter jag och tar in omgivningarna. Vid hamnen är det hela tiden mycket att titta på.
Sen är det det där med att smörja sig på ryggen. Jag har löst det med. Med en stekspade. Nöden är uppfinningarnas moder. Nu är avsaknad av solkräm absolut ingen nöd av vikt men ni fattar …
Nåväl.
Eftersom det skulle regna idag hade jag planerat att gå till ett köpcenter en bit bort, ca 20 minuters promenad. Det var lite mulet på förmiddagen, jag tog det lugnt och kom iväg strax efter elva. Det kom inget regn. Istället sprack molnen upp och det blev varmt och soligt på promenaden. Det fanns fina affärer och jag shoppade lite grand. Det var kul. Jag pausade med en kopp kaffe och smörgås, kanske inte precis den jag beställde men vad vet jag? Kanske var det det. Det smakade i alla fall bra. 
Jag traskade tillbaka och då var det väldigt hett, stannade ett par gånger i skuggan på en bänk och drack vatten, väl tillbaka packade jag in mina fynd och gick till poolen. Att simma. Kan vara något av det bästa jag vet. Hjälper mot precis allt och piggar upp. Slöade i solen sen och läste ut min tredje bok. Lyssnade på en kanariefågel som bor på en balkong nära poolen, den sjunger så vackert. När solen försvann bakom huskroppen gick jag upp och fortsätter sola på balkongen. Suger ur det gottigaste, sol, värme, folkliv.
Ikväll har jag tänkt hämta pizza och se en film. Har gått över en mil varje dag, ikväll får det bli soffan. Rast, vila. Lite meningen med det hela.


Takfönster i shoppingcentret, såg att det spruckit upp.


Finns små parker överallt där man kan vila benen.






2 kommentarer:

  1. Då blev det varmt att gå tillbaka. Tur du inte har bråttom. Simma lugnt 💓 Eval8

    SvaraRadera
  2. Jag är så imponerad av dig, Cina! Och inspirerad! Jag funderar också på att åka utomlands själv, men just ätandet gör mig nervös. Övade ju lite i Köpenhamn förra året, men det är skillnad på en dag och en vecka. Så fint att höra dig beskriva att det går bra. Jag behöver höra det. Och så fint att veckan har varit bra för dig <3

    SvaraRadera