söndag, september 12, 2010

Slippa, slapp, sluppit?

När jag gnällde och våndades som värst igår över tvätt och städning, var det något som blandade sig i och dagen tog en tvärvändning.
Det hampade sig så att båda locken till våra toaletter gick sönder. Och det måste ju åtgärdas omedelbums. Vem vill sätta sig på toa och riskera att ramla av? Eller bli som liten "nypen" i häcken av trasig ring? Ingen. Så Älsklingen, "hej och välkommen hem efter din jobbvecka, kan du by the way fixa två toalock"? fick ett viktigt uppdrag.
Sen, fick han ett till.
För när tonåringarna efter mycket om och men äntligen ätit klart skulle ju diskmaskinen köras. Eller inte. För vattenpumpen gav upp med en suck och deklarerade väldigt tydligt: "My job is over done"!
Så där ja! Sa jag inte att det var en SÅN DÄR lördag?
Lite annat än städpyssel blev det kan jag säga. Vid tre-tiden brann det i huvudet på mig av trasslet det blev så vi struntade i alltihop och åkte och tittade på damfotboll istället, Stora Systers lag. När hon så gjorde ett mål, mamman fick en kopp kaffe och en kram av Älsklingen, solen bröt igenom och tjejerna till slut vann matchen, ja då var hjärnan i form igen och vi kunde åka hem. Jag slapp i alla fall städa!

7 kommentarer:

  1. Vad är det ordspråket säger?
    "Man ska vara försiktig med vad man önskar sig".

    För vägen dit, kanske INTE alls blir som man hade tänkt sig...liksom.

    Gissar på att jag hade reagerat ungefär som du om det hade hänt mig. Brand i huvudkontoret.

    Hoppas att din vecka nu blir en toppenvecka! :)

    SvaraRadera
  2. Usch, en "olycka" kommer sällan ensam.. Varför är det alltid så? Tur att ni hittade en sorts avledningsmanöver! :o)

    SvaraRadera
  3. S o F: Sådana bränder behöver man ibland hjälp med att släcka....

    Pia: "Avdelningsmanöver" är Älsklingens middle namne.....

    SvaraRadera
  4. Finns fördelar med allt ;-)Även om det kör ihop sig...

    SvaraRadera
  5. Olyckor kommer alltid om tre, skönt att det var över till kvällen :-)

    SvaraRadera
  6. Hoppsan..engelsson rekommenderar ett omedelbart gullande o fjäskande med hushållets övriga vitvaror o nödvändigheter..för det vet man ju..trillar en så trillar alla..huuuuuaaaaa

    SvaraRadera
  7. Det var mycket på en gång. Vi satt igår och gick igenom vad som börjar bli överårigt i det här huset. Om man inte räknar med oss själva så är det den gamla tjockteven som vi får gulla extra med så den håller ett tag till.

    SvaraRadera