torsdag, juli 16, 2020

Hemmasemester

Det lilla rosa huset levererar semesterstämning. I morse cyklade jag till badet, simmade en stund och cyklade hem lagom tills Hjärtat hade frukosten klar. Väl tajmat. Förmiddagen spenderades i telefonkö med vår bredbands- och tv-leverantör då abonnemanget går ut om en månad och aviserad höjning skulle bli 350kr dyrare än idag. Skulle inte tro det tänkte jag och kom faktiskt ihåg att säga upp det i tid. Idag tänkte jag teckna ett nytt. Efter lite dividerande och kopplande hit och dit lyckades jag sänka dagens månadskostnad 250kr istället och med det var jag nöjd trots lång tid i kö.
Resten av dagen har jag läst, flyttat runt i trädgården med min bok, vatten och kaffe, det man behöver en lugn, lat semesterdag. Kände att jag ändå behövde göra lite nytta så jag trädde om torkvindan med 60 meter ny tvättlina. 
”Den tål solsken” var Hjärtats uppmuntrande pepp på väg till sin pingis.
Nåja.
Han behöver ju inte veta att jag en liten stund funderade på att klippa både gammal och ny tvättlina i småbitar och kasta torkvindan på tippen och köra igång torktumlaren  .....  Men så tog jag ett djupt andetag och rätt som det var kom Hjärtats son med sambo förbi och vips, hade vi hjälpts åt och nu är vindan redo för tvätt.
Att sonen hjälpt till kommer vara en väl bevarad hemlighet, det kom vi överens om. Hjärtat kommer säkert vara djupt imponerad över mina byta-tvättlina-på-torkvindan-skills när han kommer hem .....
Just nu hängs dock ingen tvätt utomhus. Ett åsk- och regnväder drar förbi men efter regn kommer sol och hänga tvätt. Tämligen säker på det.



Här, i uterummet, inväntar jag bättre väder.




Från ”min” badplats i morse, strax innan solen kom fram. Kyligt men uppfriskande med morgonbad.

2 kommentarer:

  1. Så skönt ändå, med såna där slappardagar. De behövs.

    SvaraRadera
  2. Morgondopp är de bästa, lyckats införa det före hemmajobbandet - något bra med detta hemarbete som jag inte är så förtjust i. Hälsningar från Smygehamn

    SvaraRadera