tisdag, juli 14, 2020

Home, sweet home

I söndags klev vi upp tidigt, åt en marveles hotellfrukost och styrde hemåt. Vi skulle på 5-årskalas. Lilla N, hej och hå vad tiden går. På kalaset hade jag ynnesten att träffa alla mina kids. Store Bror badade med småbarnen och fick Lilla N att dyngsur krama mig, klättra upp i mitt knä. Oklart vem av de två som tyckte det var roligast, men, jag är ju inte gjord av tvål så det var bara busigt och roligt. 
Skönt att se dem alla.
Stora Syster bor här ett tag så igår åt vi frukost utomhus. Så gott. Godare än inomhus faktiskt. Sen ringde Största Systern allas mobiler samtidigt och han ropa ”jag kommer med Lilla N, han har gjort illa sig”. I bakgrunden hördes att han grät. Att de gråter är bra ....  Så jag förberedde med handdukar, is, solsäng, plåster .... när de kom visade det sig att han klämt ett finger i bildörren. Aj. Blått, svullet, jätteont men efter ett tag, med fingret i ispåse och en glass senare fick jag titta ordentligt. Inget var brutet, lite blåbär på ett fat lockade honom att ta dem ett och ett och då såg vi att alla fingrar funkade som de skulle. Svullnad ett par dagar och en blånagel, sen är det glömt. Lilla N låg stilla någon timme på solsängen, ompysslad, jag plockade smultron, hallon och jordgubbar som han åt. Ett supermanplåster gjorde sen susen och alla återgick till sitt.
Jag klippte gräset, hej vad det växer, och sen tog jag Hjärtat, lilla och stora syster i bilen och åkte till Sundbyholms gästhamn. Vi ät en bit mat, promenerade runt och åkte sen en utsiktsrunda längs med Mälaren. Fint.
Idag idkas trädgårdspyssel innan middag hos Hjärtats syster, utomhus, ikväll. Vi bor i samma område, nära och bra. Tredje semesterveckan har börjat bra!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar