söndag, november 21, 2021

Återuppstånden

Idag är jag på benen igen om än något avslagen så jag tar det lugnt. Har grejat lite i uterummet, tagit fram lammskinnsplädar och julfiltar, monterat ljusslingor och en stjärna. Varde ljus. Ja, uterummet kan få gnistra och glimma i novembermörkret. Vi har minusgrader här idag men gasolkaminen gör det varmt och gott i uterummet, en del av pelargonerna blommar fortfarande. Sommar och vinter-möte.
Jag blir alltid så avslagen dagen efter ett anfall, hinner lagom samla ihop mig så är det måndag igen.

Har myst lite med barnbarnen. Det tar ju bara ett par minuter att gå över till dem, så lyxigt, mysigt och härligt. Bebis är sex månader och far fram i sin gåstol efter pojkarna, alltid på bra humör. Byggde lite Lego med killarna också, de beställde och jag byggde. Sen skrattade de gott, jag byggde väl inte som de tänkt sig. Jag är så tacksam att vara en del i deras liv, de pratar, visar och berättar i mun på varandra när jag kommer. Vardagskontakt, guld värt. Jag blir glad av det.



Från farstun in till uterummet. Det börjar jula sig.



En väggvas,  lite tö-salt och några figurer pryder nu farstun.



Har letat efter ett runt, gammalt rivjärn att ha som ljuslykta. Har inte fått tag i något än men en rostig bestick-korg med ett block-ljus i pryder sin plats så länge. Och gör fina mönster på väggen.

4 kommentarer:

  1. Så skönt att du mår bättre! Det går mot minusgrader även här. Bad bestämt 8.15 i morgon bitti, då ska det vara flera minus.
    I natt har vi haft B7 här för första gången. Han var så duktig 😍 Jag har varit orolig, han är inte van att bli passad. Men det gick så himla bra 😊
    Tror vi sover gott i natt!

    SvaraRadera
  2. Förresten, mina pelargoner blommar också. Plockar du fortfarande bort visset? När klipper du? Till våren?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag plockar lite grand, då och då. Brukar klippa ned dem helt på vårkanten. Funkar hos mig, några av dessa pelargoner är inne på sjätte året.

      Radera
    2. Tack 🙏🏻 jag övervintrade ett år. Förra misslyckades jag totalt. Blev svinkallt när jag klippt. Då väntar jag längre till våren!

      Radera