onsdag, november 10, 2021

Det är regn hos mig

Måndagens cykeltur t o r jobbet blev en svinkall tur. Minusgrader och inga vantar i världen hade hjälp kändes det som. Jag fortsatte sedan frysa under kvällens ridlektion och tänkte i mitt stilla sinne vad en ska ha på sig för att inte frysa vid mer än -2 grader??
Antar att man behöver vänja sig vid kylan bara. 
Igår snöade det på morgonen, jag jobbade hemma och såg snöflingorna dala vackert utanför hemmakontoret fönster. Det övergick snabbt till regn och sen var det becksvart när jag begav mig till syjuntan vid halv sex-blecket. Höst på riktigt.
Värmen hemma i Rosa Huset hinner inte med, igår jättekallt och idag, när det är 11 grader ute, jättevarmt. Lite som mitt egna värmesystem faktiskt, upp och ner och ur led. Vilket på verkar min sömn oerhört, sömnappen visar svart på vitt vilken usel sömn jag har och jag vet, och gör alla saker man ”ska” för att sova bättre. Motionerar, släcker ned, dricker inte kaffe på kvällen (förutom på syjuntan), ingen skärm efter nio, lägger mig, läser lite, somnar …. Och vaknar 1000 gå ger på en natt. Hälsosköterskan som jag träffar i cykelprojektet säger att jag behöver förbättra min ”sömnhygien” fast jag följer alla ”hygienpunkter” till punkt och pricka. Jag behöver tydligen styrketräna på gym, en punkt jag inte kan checka av. Träningen hemma med gummiband, pilatesboll och vikter räknas visst inte. För det är inte på gym. Suck.
Att jag gått från exakt 0 cyklade mil till att fr o m 
1 september till nu cyklat nästan 50 mil nämns nästan inte vilket var själva ursprungsgrejen i det här projektet. För jag har inte styrketränat. Det har jag visst, hemma,  och har nu bestämt att jag inte går på fler samtal med henne, jag blir bara deppad. Jag kämpar på och sista november när cykelgrejset är över och det blir tid för uppföjning, har jag bett om att få träffa en annan person. Så hade jag inte agerat förut, då hade jag svalt förtreten och hängt med huvudet. Jag försöker sluta med sånt och byter sköterska helt enkelt.
Simmar, rider, cyklar och går mellan 5000-10 000 steg om dagen plus styrkeövningar hemma. Jag är ingen soffpotatis som hon får mig att känna mig som. 
Move on helt enkelt. Nu cykel till jobbet. Ösregn. Over and out.

4 kommentarer:

  1. Vet du Cina, du skall vara så nöjd med alla utmaningar du ger kroppen. Strunta i vad sköterskan säger och lyssna till dig själv. Det är också ett steg i självaktning. Du gör då väldans mycket mer än de flesta jag känner. Hoppas du kan få komma till en sömnklinik som kan utreda din sömn, som de proffs de är på sånt. Kämpa på.

    SvaraRadera
  2. Men vadå inte tränat på gym!? Det går väl lika bra hemma! Du gör ju massor! Skit i henne, hon verkar manisk.
    Angående sömn fick jag höra: inga skärmar kvällstid. Inget kaffe nio-tio timmar innan sänggående.( vilket innebär 13 för mig, då vill jag inte ha mitt em-kaffe) Mat inte för tidigt innan sänggåendet. Då skulle jag hellre äta en tallrik fil eller annan mejeriprodukt, en macka med kyckling eller kalkonpålägg.
    Som du förstår kan jag inte följa de råden. Jag har provat, men icke att jag äter fler mål än jag gör i vanliga fall.
    Angående värmen, så har jag frusit i flera dagar. Vid stora värmeskillnader hänger inte värmepumpen med. Bara på natten jag är genomsvettig 🙄
    Ha en bra onsdag!

    SvaraRadera
  3. Men va? Jag är djupt imponerad av allt du gör för att må bra.
    Hur kan den där människan säga så? Tycker precis som övriga att du gör helt rätt i total struntning och byte av sköterska.

    Markattan

    SvaraRadera