lördag, november 06, 2021

Städlördag eller jag gick ut i skogen

Barnbarnshänget blev precis så avkopplande och mysigt som jag tänkte mig. Vi åt pannkakor, spelade spel, han badade, vi sov, åt långfrukost och vandrade i skogen i drygt två timmar. Med fika och kikare i ryggsäcken gick det hur bra som helst och vi knatade 5.4 kilometer. Mycket skönt och härligt. En guldstund.
Igår simmade jag med badkompisen och frukosten stod uppdukad på fiket när vi kom dit, det är väl då man kallas stammis??? Jobbade efter det men slutade tidigare, jag känner mig lite stressad inombords och behöver tagga ned. Åkte en sväng till Retuna, var på jakt efter ett brickbord men hittade inget jag ville ha. Det blev ett nytt från Rusta istället, ett svart. Fixade klart min nya läshörna på kvällen innan jag somnade till Idol.
Det blev inget bad i morse p g a inget sällskap, nu är jag helt nojig över att bada själv när det är så kallt. Googlade bastu i närheten och hittade ett ställe som har öppet onsdagar och fredagar där det alltid är någon annan. Mitt på dagen. Ska försöka tajma in det, på lunchen eller lediga fredagar. 
Så. Det blev till att städa istället. För att det är Fars dag imorgon och Hjärtats kids kommer. Det är väl lite trevligt att ha det fint när man vet det? Farsdags-föremålet själv tyckte att det fanns viktigare grejor att göra i garaget så då tyckte jag också det. Att det finns viktigare grejer att göra än att städa. Skurade toan. Sen gick jag ut i skogen istället.
Har ju slutat att projektleda hemma, glömde nästan bort det. Knepigt det där. Det sitter liksom i, från bådas håll. Men men. Ett dammigt och stökigt farsdags-firande är ju också ett firande. Finns det fikabröd? Har inte en aning. 
Så. Med vänlig hälsning trotsig 59-åring som börjat värdesätta sin egen tid. 


På spaning efter rådjur. Vi såg fem stycken.




Min nya hörna i öfvre hallen. Tavlan ska bort och annat upp. Vilken dag som helst.

1 kommentar:

  1. Jag kommenterade här igår! Men vad skrev jag 🤔
    Att fåtöljen gjorde sig utmärkt där. Mysig läshörna.
    Likaså att ni verkar ha haft en härlig dag, du och lilla N. Och att du städat det viktigaste, toan. Jag tror inte någon tänker på om man inte städat!
    Och inte reagerade jag på att du var en vecka tidig…

    SvaraRadera