söndag, januari 23, 2022

Att bli hörd

Mitt i allt händer det bra-saker också. Som att den nya läkare jag träffade i fredags skrev en remiss till neurologen för att jag ska få prova botox mot min migrän. Behöver jag säga att jag är tacksam och förhoppningsfull? Läkaren flikade dock in en passus att neurologen ska godkänna remissen för att det ska komma på tal och att de då och då avslår dem.
Sånt går att överklaga om det skulle bli så tänker jag. Den dagen den sorgen.
Blev också fortsatt sjukskriven och kände mig sedd, hörd och tagen på allvar. Inte en endaste piller föreslog han utan helt andra metoder, stöd och tid för återbesök vilket gjorde att jag fick stort förtroende för honom. 
Tänk, så ska ju alla sjukbesök vara men känns just nu så ovanligt att jag blir euforisk när det går till som det är tänkt. 

Igår gick jag och min syster en långpromenad med deras hund. Ett skönt avbrott i tung tillvaro. På hemvägen stannade jag till hos Största Systern och gosade med bebis en stund. Så skönt, så hjärtevärmande. Idag ska jag träffa mina flickor, de ger mig energi. En promenad och något gott söndagsfika. Det står högt på min ta-hand-om-mig-lista.
Sonen får inte följa med, ett positivt covid-test diskvalificerade honom från det. 


1 kommentar:

  1. Stort GRATTIS måste jag säga. Bra läkare är så viktigt. Hoppas det går igenom med botox! Och att det hjälper!
    Positivt covidtest känns som mer regel än undantag nu. Nästa vecka får vi äntligen träffa småkillarna igen. Som jag längtar. Ska lämna tillbaka Yngstas bil idag, men Svärsonen är i karantän än. Kommer de ut, ja då tänker jag krama pojkarna. Hårt och länge!

    SvaraRadera