onsdag, mars 01, 2023

Första mars och solsken

Idag lyser solen över första dagen i mars. Jag har jobbat hemifrån och tog förmiddagskaffet i uterummet. 23 grader varmt. Pelargonerna får fnatt och har börjat blomma, det är ju lite trevligt.
Igår var jag på bodelningsmöte efter mamma och sen saknade jag henne extra jättemycket hela eftermiddagen. På mötet skulle ju flera beslut fattas och jag har kommit på att jag  kan ta ett djupt andetag och tänka på vad hon skulle sagt, så känns beslut lättare att ta. Både syrran och jag funkar så, en anings aning präglade av vår kära mor. Vi riktigt hör henne ibland och för det mesta kan vi skratta åt det. Sorgskratta, det är läkande.
Efter jobbet tog jag mig till badhuset fast jag hade mest lust att åka hem och slänga mig i soffan, hade lite huvudvärk. Men jag var med på ett vattengympapass och efteråt kändes det ju skönt. Somnade i soffan ändå före nio med katten på magen, vid tio vaknade jag till så jag kunde gå och lägga mig.

Ett annat vårtecken är ju att semesteransökan ska lämnas in. Sommaren hägrar där borta i fjärran. Känns ju lite skönt.

2 kommentarer:

  1. Verkligen fint väder! Jag har misslyckats i år också med övervintringen av pelargoner 😖
    Förstår att vissa saker tar energi, så himla utdraget också!
    Ha en fin kväll nu! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utdraget är ordet.
      Synd på pelargonerna. Jag övervintrar ett gäng i uterummet, det är de som blommar nu men de ska klippas ned i helgen. Ett annat gäng bor i källaren över vintern, de har inte riktigt visat om de klarat sig …. 😊//Cina

      Radera