onsdag, juli 07, 2021

En mellandag

Idag har vi mulet och det har regnat lite grand. Det är fortfarande varmt och skönt ute och jag plockat både hallon och jordgubbar.
Jag bakar idag. Lilla N fyller år på måndag och jag erbjöd mig att fixa baka kanelbullar. Jag får låta bli bullarna själv eftersom jag undviker vetemjöl en period. Känner faktiskt skillnad och när jag då och då äter en vanlig smörgås t ex, får jag ont i magen direkt och mår inte så värst bra. Men, jag tänker inte vara fanatisk utan håller mitt 80-20 tänk. Svårare på semestern men det går.
Har även en kladdkaka i ugnen, ett experiment bakat på bl a rörsocker, durra- och rismjöl. Gjorde ett toscatäcke med smör, sirap, rörsocker och mandlar och strödde lite flingsalt ovanpå.
Experiment två är en sockerkaka på majsstärkelse och potatismjöl pepprad med citronzest. En sån här mellandag med mulet kände jag för att vara i köket. Är ensam hemma, radion är på och kaffet är klart. Det doftar nybakt och känns rätt så rart faktiskt.
Simmade 500 meter i morse, regnet hängde i luften men det var ljuvligt i vattnet och skönt ändå i luften. Älskar mina bad-morgnar.



Idag, mulet men varmt.



Igår. Galet varmt redan på morgonen.

2 kommentarer:

  1. Hej. Glutenfritt och gör gott är ju drömrulltårta bakad på potatismjöl........... Mums

    SvaraRadera
  2. Ja, mellandagar behövs ibland. Och vad slår doften av nybakat!?
    Kom du inte in på min nya via länken på gamla?
    Har samma inställningar som på gamla, så borde fungera...
    http://livetssnarigastig2.wordpress.com

    SvaraRadera