lördag, juli 24, 2021

Utflyktsdag

När jag simmade i morse tänkte jag att det här var en bra dag för utflykt. Jag har länge velat åka till Hornudden, en ekologisk trädgård mellan Strängnäs och Enköping, som också har fik och restaurang. Och den dagen blev idag.
Många hade tänkt som vi och det var lite kaos vid parkeringen men ägaren styrde upp det hela och var förundrad över tillströmningen. Stället ligger vackert vid Mälaren och jag kastade mig raskt över ett bord som blev ledigt medans Hjärtat stod i den långa fika-kön. Jag erbjöd ett äldre par att sitta vid samma bord som vi, det var ont om platser i skuggan, och de tackade ja till den inviten. Ett trevligt äldre par från Stallarholmen och man är väl svältfödd på konversationer med andra? Vi hade en trevlig stund och mackan och kaffet Hjärtat förärade mig med var supergott, alltihop. Vi gick sen en sväng i gårdsbutiken och bestämde oss för att åka och bada på hemvägen. Vi åkte till en liten badplats vid en gammal klosterruin, inte så mycket folk och tja, trevligt. 
Dagarna går i sakta mak. Skönt att ta det lugnt.



Fikautsikten.



Badstället.



Sen låg jag här, i skuggan av syrenbusken och läste nya böcker. Guldstund.

1 kommentar:

  1. Inte mycket att klaga på din dag. Här har det kärvats i kommunikationen och när det hyfsat till sig hjälpligt for Maken i taket över en som snokade runt på vår baksida, trodde det var en toalett. Onödigt hårda ord och jag blev så trött. Man kan säga ifrån på ett hyfsat trevligt sätt, sen kunde ”förövaren ” bett om ursäkt, så hade allt varit lugnt. Men det blev inte så.
    Godnatt iallafall ❤️

    SvaraRadera