söndag, juli 18, 2021

Semester vs semester

Igår strejkade jag. D v s jag orkade inte hitta på ett endaste något. Visste inte vad jag ville, orkade, kände mig låg när jag vaknade så det startade trögt.
Saknar mina morgonbad och min bästis, de där dagarna på Draget med henne var så mysiga.
Det är väl ingen hemlighet att jag är semesterprojektledaren. Den som föreslår, googlar, bokar, frågar om tips, hittar, letar, bokar bord, beställer,  laddar ned parkeringsappar och så vidare. Egentligen bara en förlängning av vardagens projektledare, så hur var det nu med semestern? På Draget var det semester. Igår gick luften ur och jag bestämde mig för att öva på mina manliga skills igen så jag la mig i soffan med en bok efter frukost.

Vi hamnade i alla fall på en badstrand igår efter lite, ähum, oro i ledet. Det blev Näsets badplats, det tog 15 minuter med bil. Sandstrand plus klippor, mycket fint, mycket folk. Vi hittade en skuggig plats bakom en informationstavla, en gräsplätt. Vi hade handlat jordgubbar, melon och färska aprikoser till lättlunch och det blev en bra baddag. Det var lite kyligare i havet här men det svalkade skönt.
Vi vilade en sen eftermiddagslur på rummet innan vi gick ut och åt, grekiskt igen. 
Jag har möblerat om vårt hotellrum, baxat bäddsoffan till fönstret som är från golv till tak med utsikt över Stenpiren. Vatten och båtar. En parkering men den kan jag bortse ifrån. Det är skönt att sitta här och bara titta.

Idag är det lite svalare och det blåser, det blir en tur till favvo-fiket, Gudrun Sjödén-affären och jag försöker acceptera att jag är lite låg. Först blir det ju ”va, nu när det är semester”???
Men en har ju liksom inte semester från en själv. Vilket är lite synd ibland för jag skulle verkligen behöva ha det. Slippa oro, en miljon tankar som snurrar och hoppar runt i skallen och så vidare ….



Näsets badplats.



Åt räkmacka på en båt …



… åt glass på en kaj ….



… och såg solnedgången från en annan kajkant.



Morgonvy från soffan vid fönstret.

4 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Att bara vara på sin semester är väl en mänsklig rättighet? Kommer barnen neråt mitt håll något?
    Vi är hemma, var på kalas igår, sen tvätt och gräsklippning. Vattning av blommor och andra plikter. Kör ner igen ikväll eller i morgon. Vi får ta det som det kommer. Tvätten ska bli torr, häcken ska klippas, biblioteksböcker lämnas. Ha det toppen nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att bara vara kräver ju att något är fixat så det går att bara vara. Och då är det ju toppen.
      Ha en Fortsatt skön semester!

      Radera
  2. I hear ya, sistah! Så satans jävla skitdrygt att få dra i ALLT. Och nollställd blick när en strejkar. Jag håller på dig!

    SvaraRadera