torsdag, juli 29, 2021

Skyfall, sol och bad

Vi pratar väderomslag. Vilket känns i min skalle. Vaknade i morse med ett migränanfall à la svårt och jättelängesen. Inget morgonbad var att tänka på utan jag tillbringade sex timmar sittandes i farstun, i Rosa fåtöljen med neddragna rullgardiner och ögonmadk för att stänga ute ljuset. Ett litet helvete faktiskt. Blir helt slut men kan inte lägga mig p g a att då kräks jag bara av smärtan. Så där satt jag rätt upp och ner inlindad i filt. Hade ljudbok på i öronen och gled ut och in i dvala. 
Vid två-rycket kunde jag försiktig börja röra på mig och fick i mig en knäckemacka och liten vatten. ”Vatten och bröd”. Duschade och tackade ”ja” till att följa med till ett fik och en liten promenad. Det gick men var nog på gränsen, huvudvärken mal på fortfarande men betydligt lindrigare. Det var i alla fall skönt att röra på mig och andas frisk luft.
Jag vet inte om det beror på vädret men blir lite nedslagen, migrän mitt i semestern. 

Gårdagens skyfall höll sånär på att orsaka översvämning i vår källare men Hjärtat var förutseende och hade riggat en pump. När regnet kom var det bara att trycka på knappen och källaren klarade sig. Gatan är feldoserad, när det regnar våldsamt rinner vattnet åt fel håll, in på vår grusgång som sluttar mot källartrappan. Men som sagt, vi var förvarnade och beredda.

Vi hängde också med Lilla N och bonusbrorsan igår. Det är alltid supermysigt. Vi åkte till ett glasscafe som inte går av för hackor, ”Glass och Berså” där varje glass är som en hel måltid. 110kr för vuxna, 65kr för barn så inget ställe vi hänger på varje dag men kul för pojkarna. Det ligger vid en skogskant så de kunde springa och hoppa runt där en stund. Från glass till bad. Vi for till Hjälmare docka, tittade på slussarna och Lilla N passade på att bada och visa att han minsann lärt sig simma. Frihet! Det är mycket spring i benen på de unga herrarna så det var finfina ställen för dem att härja på. När vi lämnade av dem hos föräldrarna var det två trötta men nöjda killar som kom hem. Och jag hade tankat tid med dem, blir glad i hjärtat av att få vara en del i deras liv. Det har ju hampat sig så att jag är den ”stränga mormor’n” som håller lite koll och hyfs medans Hjärtat bara är busfarbror och de skrattar när vi ”gnabbas”. De blev därför väldigt överraskade alla tre när jag plötsligt åkte tre varv i en stor rondell. De skrattade så de kiknade.

Idag har de åkt till Säfsen. Jag har varit i huset och hängt upp lite tvätt och plockat undan morgondisken så att det är fint när de kommer hem. Men så tyst det är utan dem! Har även förärat pojkarna med varsin tvättunna med instruktion hur de ska göra med dem: ”Mata mig med smutsiga strumpor och kalsonger”. De kommer inte tycka att det är den roligaste presenten förstås men det sker i samförstånd med föräldrarna. 
På tomten finns även en uppvärmd bubbelpool så när huvudvärken släppt ska jag unna mig ett kvällsbad. Svärsonen har instruerat mig hur jag får bort locket ….
Ja, dagarna går!


På upptäcktsfärd bland slussar.



Mycket spring i benen.



… och att visa mormor’n att man lärt sig simma.


Dagens efter-migrän-återhämtning gjorde jag här. Lugnt, skönt och grönt. Vad mitt huvud behövde.



1 kommentar:

  1. Så duktig han är som lärt sig simma!
    Hoppas din migrän stuckit sin kos!
    I morgon kommer B5 och B6 och ska vara här i två eller tre nätter. Mysigt. Hoppas det blir lite badväder iallafall!

    SvaraRadera