lördag, juni 05, 2021

Den som gräver en grop, kanske får blåbär

Tidigt i morse cyklade jag till badet i strålande sol och fågelkonsert. Väldigt trevligt. Jag simmade en stund och låg sen på bryggan och värmde mig i solen, lyssnade på vinden som rasslade i vassen och ännu mer fågelsång. Hade nog kunnat slumra där en stund men var ju hungrig så jag cyklade hem och Hjärtat hade frukosten klar.
Idag ska jag till mamma och försöka få igång deras nyinköpta router. Store Bror hälsar att det ”bara är att trycka på on-knappen” så med det tipset i bagaget är jag viss om att det nog ska gå bra.
Först tänkte jag cykla dit men det blir 4 mil t o r och jag är inte säker på att min höft klarar så långt. Vore trist om den lägger av halvvägs. Jag nöjer mig med morgonens cykel- och simtur. Acceptans.

Men först. Gräva ned den andra blåbärsbusken. Rätt jord inköpt, grop grävd och så håller vi tummarna att de två blåbärsbuskarna trivs här hos oss i Rosa huset och ger skörd. Känner att gamla farmor skakar på huvudet där i himlen, ”odla blåbär när det finns i skogen” och ”blåbär från amerikat, skulle det va nåt de”?? 
”Yes lilla farmor. Amerikanska blåbär ser du, det är grejer det”.
”Hmpf” med ett fnys. Jag hör henne allt. Tror också hon tyckt om det här stället, bestämt tror jag det. 

Hjärtat har gett sig iväg på en mc-tur, jag sitter med en kopp kaffe i hammocken och njuter. Lördagsfrid. 





”Min” badplats är fin.

3 kommentarer:

  1. Jag håller med gamla farmor i blåbärsfrågan😇
    Härligt med morgonbad och annat mys😍

    SvaraRadera
  2. Haha! Jag har varit likadan men svängt i frågan.

    SvaraRadera