lördag, juni 26, 2021

En smula skärgård

I morse morgonbadade jag i strålande sol och simmade fram och tillbaka till en fyr. Det var ljuvligt. Sol, varmt och lent i vattnet och fåglarna underhöll med konsert.
Där vi tillbringar vår helg går man till badet i morgonrock, det var också mysigt och jag mötte flera morgonbadare på vägen.
När jag kom tillbaka till lägenheten hade Hjärtat kokat kaffe, det doftade gott och vi klurade på vad vi skulle göra resten av dagen. Det hotades med regn framåt dagen så vid tio bestämde vi oss för att åka till Stavsnäs. Sagt och gjort. Där sken solen, det blåste skönt och vi fikade vid Stavsnäs hembageri. En idyll som jag kan rekommendera. Vi gick till sommarhamnen, tittade på båtarna innan vi gick en runda in i skogen och ut på klipporna mot stora farleden. Där satt vi länge på en varm klippa och bara njöt. Det var massor med båtar ute och mycket att titta på. Sen åkte vi ”hem” och åt midsommarlunch. Sill och potatis, det orkade vi inte med igår men det var ju lika gott idag.
Resten av eftermiddagen har jag legat i en solstol på uteplatsen, lyssnat på Benjamin Ingrossos sommarprat och sedan slumrat en stund. 
Kanske har axlarna börjat sjunka en aning, jag kan djupandas utan att börja gråta och hela jag känner hur nära jag varit den berömda förbannade väggen igen p g a olika anledningar. Säger det igen: att bara packa ihop och dra när ledigheten började kan vara ett av mina bättre drag någonsin. Och. Av det utlovade regnet blev intet, har njutit utomhus hela dagen och lär somna ovaggad i afton. 



Morgonbadet.



Plats för 11-kaffet.



Sämre utsikt kan man ha.



Man har inte roligare än man gör sig!





1 kommentar:

  1. Låter som en perfekt dag! Fortsätt i den stilen så blir ledigheten bra❤️

    SvaraRadera