söndag, mars 28, 2021

En regnig dag

Tidsomställningen gör mig ännu mer ur led. Vissa är opåverkade, andra inte. Idag regnar det här och jag låg kvar länge i sängen och läste. Slumrade lite och hörde regnet mot takfönstret, skönt. Hjärtat var uppe tidigt och fixade med fönstren, de som ska få nya glas. Det kan han ju göra i garaget så han är inte i beroende av väder och vind.
Jag ska ta det lugnt idag, igår brottades jag med stenar in masse då jag grävt bort gammal kantsten och la ny stenkant. Stenarna hittade jag i dungen bredvid vårt hus, dumpade så fint i en hög. De har säkert legat i någons trädgård för länge sedan för de var överväxta. Dungen är annars ett sorgebarn då många runtomkring dumpar sitt trädgårdsavfall där så särskilt fint är det inte. Men stenarna hittade jag och en ratad kaprifol som tagit sig bland skräpet bar jag hem och ska plantera. Återbruk! 
Det blev ett par vändor mellan dungen och huset med skottkärran och det var tungt. Ett träningspass så gott som vilket gympass som helst.
Vi tog fika-paus hos Största Systern i solen på deras altan. Hennes svärföräldrar var där och hjälpte dem i trädgården, småkillarna lekte och sprang runt, en mycket trevlig stund. 
På eftermiddagen kom Store Bror förbi ute på en löprunda. Han drack vatten och åt en banan innan han sprang hem igen och hann med att kolla in dammen. Fiskarna har överlevt vintern och vi fick godkänt som dammägare. 
Ikväll ska jag på konsert med Tommy Körberg. Har köpt biljett till en livestreamad konsert, håll nu tummarna att jag går till tekniken! 


Kantsten huller om buller.



Kantsten väck.




Sen eftermiddag började det likna något. Ny jord och gödsel ska läggas på, sen inväntar vi varmare dagar för plantering.




Barnbarn i trädet, pigga killar. Bästa killarna! 

1 kommentar:

  1. Härliga killar i trädet! Din rabatt blev fin.
    Tidsomställningen hade jag hoppats slippa... mår inte bra av det.
    Trevlig söndag!

    SvaraRadera