torsdag, mars 11, 2021

Gammalt, nytt och nött

Hjärtat renoverar två stolsitsar åt Stora Systern. När yttertyget togs bort visade det sig att stoppningen är - tagel. Hästtagel. Flickebarnet gissade på kattens hårbollar när jag skickade ett foto på det. Nope. Häst it is. Varsamt är de nu i sittvänlig skick igen. Med tagelstoppning.
Nytt stickprojekt är på gång. Eller ännu ett. Håller på med en sjal, nr 2 i samma stil, och en regnbågsfilt åt en bebis. Största Systerns bebis nr 2 som kommer i ljuvlig försommartid. Klart att bebisen ska ha en filt. Till. Har redan stickat en lite tjockare, nu i bomullsgarn. Med mönster. Lite omslag och avmaskning så ska det bli ett ... mönster. Hej och hå. Har blivit helt orädd när det gäller stickeriet tydligen, nästan manisk faktiskt. Bara stickar och stickar, lyssnar på ljudbok eller har tvn på i bakgrunden. Avkopplande till max.

För övrigt behöver jag köpa nya jeans. Mitt älsklingspar faller i bitar, det här hemmajobberiet har gnagt hål i rumpan på jeansen. Kanske brodera något över hålen?? Det tål att tänka på.



Tagelstoppning.



Dagens utsikt. Dystert.


3 kommentarer:

  1. Grattis!! Om allt går bra får vi också barnbarn i sommar. Som jag längtar!!! Kram från ett snöigt Hudiksvall

    SvaraRadera
  2. Du får sticka en rumplapp till jeansen.
    Så mysigt med bebis. Min bebis blir ett i juli! Tiden går så fort! B6, snart tre, kommer för övernattning i morgon igen. Köttbullar har han beställt, så köttbullar blir det. B5 ska sova hos farmor och farfar. Han hade beställt fiskpinnar, farfar hade lagt in protest, så det blir nog hamburgare....
    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  3. Förresten, din presentation stämmer inte helt längre...

    SvaraRadera