måndag, mars 15, 2021

Saker att ta tag i

Överbelastade system behöver skruvas ned för att lära sig att vila. Har med hjälp av delar i min ”haverikommission” fått hjälp med att göra en plan för att inte, som jag brukar göra, ändra om allting på en gång. 
De två första veckorna i mars har jag observerat mig själv och noterat det jag gör, tänker, känner och vill. Inte dragit några slutsatser eller värderat, bara observerat.
För en lösningsorienterad person har det verkligen varit en utmaning. Men nyttigt.
I fredags hade jag avstämning med min terapeut och vi kom fram till att de två närmsta veckorna ska det vara fokus på sömnen som är katastrofal, alldeles för lite sovtimmar och med det för lite tid för återhämtning.
Det är alltså slutstickat till klockan 12 på vardagarna. Jag veeeet. Helt galet. Men är man uppskruvad så är man. Bromsen i ”helt enkelt”.
Därför låg jag i sängen klockan 22 igår. Spik. Ungefär då jag tycker att jag kan ta tag i saker och ting och få någonting gjort. Andningsövningar jag lärt mig kom väl till pass men då jag redan preppat på dagen för en lugn kväll gick det bra. Låg väl vaken en timme innan jag somnade. Lyssnade på ljudbok med sovtimer. När den stänger av sig ska jag INTE starta boken igen. 

Jag känner ingen skillnad idag vilket vore superkonstigt efter en natt. Men det är en start, behöver verkligen få ordning på sömnen, det är prio ett.

Och så är det ju måndag. Ridlektion ikväll. Ser fram emot den, en av veckans höjdpunkter. 



Fler primulor i hallen. Vårfint och sköna att se på, de gör mig glad.

2 kommentarer:

  1. Ser att jag också måste införskaffa några vårblommor! Det är ju så fint.
    Sömnen är viktig, men svår att få till om man inte kan somna. Men att gå och lägga sig är en bra början. Tycker du jobbat på bra med dig själv!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket fint med vårblommor, man blir glad.
      Tack, man blir väl aldrig färdig heller ... 😊 men att lägga sig är steg 1 för bra sömn

      Radera