tisdag, mars 23, 2021

När gamla takter sitter i

I går galopperade vi på ridlektionen och det gick superbra. Skulle kunna säga att gamla takter sitter i, en sisådär 45 år gamla takter, sen sist det begav sig på hästryggen. Fick sån frihets- och lyckokänsla i bröstet, jag kunde inte sluta le på hela kvällen. 
Efter lektionen leder vi in hästarna i stallet, sadlar av, borstar dem och de får lite mat innan de går ut i hagen. Det är ett sånt lugn då, verkligen bara här och nu. Måndagskvällarna i stallet gör mig gott. 

Idag har vi vaknat till sol och blå himmel och väldigt varmt inomhus. Pannan har fått flängen under natten och termometern visar på 25 grader. Jag blundar och låtsas att jag äter frukost i värmen i Kroatien ...
Det kan vara ett dåligt omen, att den tänker lägga, den är av äldre sort eller så var det vinterns sista suck. Den fattar att nu är det vår och ska vila sig. (Jag försöker bara tränga bort tanken på pannpaj).

Planen är att jobba och sen plantera penséer och påskliljor. Kanske hinner jag ta fram dahliaknölarna som övervintrat. Men först, jobb!





Här ska det bli planteringshörna. Kan knappt bärga mig.

1 kommentar:

  1. Så glad att du återupptäckt ridningen! Håller tummarna för pannan!

    SvaraRadera