tisdag, juni 08, 2010

Hembakat!

Det är studentvecka. Alltså en busy vecka. Nu ska själva mottagningen inte vara här utan alldeles hos hennes pappa, men eftersom flickebarnet bor här mestadels, så är det här det förbereds. Därför har jag i köket i skrivandets stund lakan, flaggor, sprayfärg, spritpennor, ballonger och serpentiner som ska räcka till studentflaket på 6, 5 m som anländer fredag kväll 18.07. Kan meddela att det kommer att räcka till alla flak i stan. Ungefär. Men, det är bra att vara förberedd. Något barnen inte har fått från mig. Jag är mer "oj, blev det så. Redan"? Å andra sidan har jag klarat mig ganska bra i 47, 5 år så någon ordning är det allt. Ändå.
Utom alldeles nyss.
Till nämnda mottagning skall det bakas bl a bullar. Kanelbullar. Kavla, kavla, smöra, smöra, kanela, kanela och så sockerisock. Rulla ihop, skära, pensla och skjuts in i ugnen. Ljuvliga doft!
Lite duktig kände jag mig allt. Ända tills jag läste på sockerpåsen. Syltsocker med pektin?! Men va 1000.an?! Så himla praktiskt. OM man gör sylt. Om det passar till 93 bullar förtäljer inte bruksanvisningen. Kanske en fråga för 118 100? Själv ringer jag bagarn nu. En riktig!

11 kommentarer:

  1. Äsch då, det går precis lika bra med syltsocker, det enda som kan hända att fyllningen blir lite geléig och det får man väl leva med. Döp om bullarna till lyxbullar eller nåt så tror folk att du är konditor!

    SvaraRadera
  2. Nä men...det är väl själva f..

    Lugnar mig något när jag läser föregående kommentar - det ska visst funka ändå.

    Lycka till med allt!

    SvaraRadera
  3. Jag tror inte det kommer märkas, tror det funkar precis lika bra.

    Däremot rekommenderar jag inte bakpulver istället för bikarbonat i pepparkaksdeg. Det märktes!

    SvaraRadera
  4. D H T: Lite fast fyllning skulle man kunna kalla det, helt klart. På påsarna skrev jag helt enkelt "Cinas bullar" så slipper jag nog frågor...

    S o F: Precis! Själva f... "Hemligt recept" skryter jag med. OM nån frågar!

    Maj Korner: Bikarbonat till pepparkakorna, bakpulver till scones. (hemlig "fusklapp" på kylskåpet.....)

    SvaraRadera
  5. Lycka till med förberedelserna! Lika intensivt här med.

    SvaraRadera
  6. Jag vill veta om det blev bra :O)
    Bullarna alltså, nåja flaket också då :O)

    SvaraRadera
  7. Hoppsan! Tror du det gör något? Smakar säkert gott i alla fall :D
    Lycka till med resten till festen för studenten :D
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hoppas att allt löser sig och att ni får det riktigt trevligt på studentkalaset.

    SvaraRadera
  9. Hoppsan! Hoppas bullarna blev bra ändå! Om inte annat så får du i alla fall njuta av doften...

    Tänk när barnen har blivit så stora att de tar studenten! Det känns långt borta.

    Hoppas ni får en jättefin studentdag! Stor kram

    SvaraRadera
  10. Det är väl typiskt, just som man ska vältra sig i självbelåtenhet... så blir det inte som man tänkt sig.

    Lycka till med allt, det blir säkert hur bra som helst...och något att fnittra på så där i efterhand.

    SvaraRadera